Leefstijl- en Vitaliteitscoaching


De meeste mensen die hun weg naar de leefstijlcoach vinden, willen een verandering op lichamelijk of geestelijk gebied, zodat ze zich beter gaan voelen. Ze slapen slecht, zijn snel moe of vaak ziek. Gezondheid is een ruim begrip en daarom praat ik liever over vitaliteit. Gezondheid is discutabel. Wat de een als gezond omschrijft, zal de ander als ongezond afdoen. Vandaar dat ik mij liever richt op vitaliteit. Vitaliteit is persoonlijk en meetbaar.

Als we gaan onderzoeken hoe jij kunt werken aan het vergroten van jouw vitaliteit, dan gaat dat niet ten opzichte van de ‘gemiddelde mens’ maar ten opzichte van jezelf. Mensen met een chronische ziekte bijvoorbeeld zullen niet meer ‘gezond’ worden, maar kunnen wel hun vitaliteit vergroten.

Vitaliteit gaat over levenskracht, lekker in je vel zitten.

We kijken naar de balans tussen werk en privé, aangeven van grenzen, weet je en voel je wat goed voor je is, volg je je hart?

Bij een verstoring in de balans, kan er overgewicht ontstaan en/of doen zich eerste tekenen van welvaartziekten voor. Steeds meer gaat de reguliere gezondheidszorg er ook van uit dat je beter eerst de leefstijl kunt aanpassen en dat medicijnen altijd nog kunnen als het probleem aanhoudt.

Leefstijlcoaching wordt vaak ingezet om diabetes type 2 terug te draaien, bij overgewicht en bij hart- en vaatziekten. Ik ben een Mark gecertificeerd leefstijlcoach (de officiële is titel GLI-coach – Geïntegreerde Leefstijl Interventie). Voordat ik begon met coachen, ben ik op de opleiding ook intensief gecoacht en ik kan je beloven: het kan heel wat overhoop gooien. Want je manier van eten, drinken etc. veranderen, kijken wat er in je hart leeft, zorgt er meestal voor dat je daar meer naar wilt leven. Het is niet voor iedereen hetzelfde. Je bepaalt helemaal zelf hoever je je openstelt en welke veranderingen jij toepast en welke niet.

Dit is een heel persoonlijk traject en is dan ook voor iedereen anders. Aangezien veranderingen in leefstijl tijd kosten, gaan we tenminste 3 maanden met elkaar aan het werk.

 

De kosten

Coaching prijzen zijn afhankelijk van traject (richtprijs per sessie van een uur €80)

Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Nadat we elkaar hebben gesproken, stel ik een persoonlijk plan op en dat leg ik je dan voor. Samen gaan we kijken naar waar de knelpunten liggen en werk je zelf aan oplossingen.